ГЕРБ е първа  политически сила с 25.2% подкрепа, ПП остават

...
ГЕРБ е първа  политически сила с 25.2% подкрепа, ПП остават
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: ГЕРБ е първа сила с 25.2%, ПП е с 16.5%

ГЕРБ е първа  политически мощ с 25.2% поддръжка, Политическа партия остават на второ място с 16.5%, третата позиция е за Движение за права и свободи с 13.1%. Това демонстрират данните от изследване на организация „ Алфа Рисърч “, показано от социолога Боряна Димитрова пред бТВ.

Тенденцията е към леко увеличение на утвърждението за ГЕРБ и спад в резултата на „ Продължаваме промяната “, уточни тя. Димитрова означи, че на предходните избори за положителния резултат на Политическа партия е изиграл роля президентският избор, на който партията поддържа спечелилия Румен Радев.  

По думите й, Политическа партия има външна страна от гласоподаватели и от тяхното държание ще зависи какъв ще е резултатът в деня на вота.

На четвърто място е партия „ Възраждане “ с 11% - тя отбелязва двойно повишаване на поддръжката спрямо предходните избори, като черпи гласове от Политическа партия, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и непредставените в Народното събрание патриотични обединения.

Тъй като „ Възраждане “ съставлява русофилски избор, върху резултата може да окаже въздействие отношението на гласоподавателите към оповестената от Владимир Путин военна готовност.

Данните демонстрират, че 78% от българите са срещу  мобилизацията,  само 11% са „ за “.

На пето място е Българска социалистическа партия с 10%, на шесто е Демократична България с 8.4%.

Около бариерата са „ Български напредък “ на Стефан Янев с 4.4% и Има Такъв Народ с 4.0%.

По думите на Димитрова, шансът за влизане в Народното събрание на последните две обединения е 50-:50.

Проучването демонстрира, че 70% от българите желаят да има постоянно държавно управление след изборите. 47% считат, че това може да се случи, 42.8% са песимисти.

Намерение да гласоподават са декларирали 45% от пълнолетните българи с право на глас, което е към 2.5 милиона. Според Национален статистически институт  право на глас имат към 5.5 милиона български жители. Очаква се интензивността да бъде почти колкото на предишните избори, която беше рекордно ниска, или даже да спадне под нея.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР